Balkán - 18. deň + Bilancia, mapa a fotky

Ciuperceni - RO/HU - HU/SK - Bratislava


Upratujeme...

Vstali sme skoro ráno s brieždením a čo najskôr sme sa napakovali do auta. Z poľa som vyšiel ja, ďalej šoféroval Krumpi. Od hraníc sme neboli ďaleko, takže sme tam onedlho boli. Prešli sme raz-dva a mohli sme fičať cez Maďare. Nejaké kilometre sme prešli po obyčajných cestách, pred Nyíregyházou sme sa napojili na diaľnicu a ťahali smer domov.


Po 200 metroch stúpania na ránko...

Zdalo sa nám, že niečo klepe, možno bahno v kolesách. Zastavili sme na odpočívadle, kukli na to, vyzeralo to OK, tak sme pokračovali ďalej. Postupne to prestalo, asi naozaj iba bahno v kolesách. Zastavili sme znova, tentokrát sme sa najedli. Už sme neboli ďaleko od Pešti, tú sme obišli a do Bratislavy ostávali posledné 2 hodinky. Za Peštou sa vymenil Krumpi s Brokom. Do Bratislavy sme došli okolo obeda, najprv sme zašli vyložiť Broka, potom ku mne. U mňa sme sa pustili do pulírovania interiéru auta. Vyčistili sme ho tak, že vyzeralo ako nové s výnimkou prepotenej opierku na ruku šoféra. Roztriedili sme veci a Krumpi šiel domov. No a bolo po Tripe...




Nejaká bilancia...
Najazdili sme cca 7000km za 17,5 dňa. Navštívili sme 4 krajiny + 2 sme tranzitovali (HU, SRB). Najviac sa nám páčilo asi Rumunsko, ale všetky krajiny majú čo ponúknuť. Moldavsko nemá moc prírodných ani kultúrnych zaujímavostí, no stojí za návštevu ako taká zabudnutá krajinka a majú tam excelentné vína a diviny /brandy/. Trocha sme sa obávali jednak túlavých psov a aj nepríjemných situácií s miestnymi po prečítaní rôznych článkov, fór a blogov. Vôbec to nebola pravda, ľudia boli milí, nemali sme jedinú zlú skúsenosť. Tých psov už je tiež len pár, legendárne svorky sú minulosťou. 




A znova, čo to stálo?
Mňa cca 420€ komplet, spoločné výdaje vyšli na 384€, ja som si občas kúpil nejaké blbosti navyše. Do odhadu PHM sa Krumpi strafil vcelku presne, parkovanie netrafil vôbec, minuli sme iba 44 centov za celý čas. Naopak stravu sme mali drahšiu, ale prečo nie? Veď sme pár-krát zašli na jedlo a celkovo sme sa veľmi neobmedzovali. Za ubytovanie držíme štandart, opäť 0€ a miesta boli častokrát veľmi pekné. Na vstupnom sme minuli tiež menej... Ale zase do toho vstúpili nečakané výdaje za auto, takže celkovo bol trip drahší, než bol plán. Ale cena je furt bombastická!



Inak, potvrdzuje sa mi teória, že keď ide človek do lacnejšej krajiny, tak minie viac ako doma, lebo sa proste neobmedzuje. Stravovali sme sa podobne, až rovnako ako v Taliansku, akurát sme často kupovali čerstvé syry a občas zašli aj na kebab, alebo do reštaurácie. Kupovali sme dosť miestnych pív a vín, niektoré boli zlé, iné naopak veľmi dobré, treba mať šťastnú ruku pri výbere. Inak spotreba vyšla rovnaká ako v Taliansku, a to sme po 6. dni nemali klímu a po cestách sa jazdilo dobre, nebolo to stále mesto-kopec.

Mapa trasy


Všetky fotky /čoskoro budem presúvať na iný server/

2017 07 28 - 08 14 Trip Balkán

A na úplný záver opäť poďakovanie našim rodičom, že nám to strpia a podporia nás. Veľká vďaka patrí znova p. Krumpolcovi, že nám zase raz požičal Oktávku!

Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Kaukaz - 5 dní po Gruzínsku autom

Kaukaz - Svaneti

Kaukaz - Arménsko