Eurotrip 2016 - čo sa nehodilo inam...

Rozmýšľal som, ako nazvať tento príspevok a nevymyslel som však nič lepšie, takže názov nie je úplne výstižný. Sem by som buchol nejaké organizačné veci, zaujímavosti, hlášky, múdrosti a tak... Nevylučujem ani nejaké doplnenie, keď si na niečo zmyslím.


Asissi

Čo to stálo?
To je fakt dobrá otázka a je na to aj veľmi jednoduchá odpoveď. Mňa 320€ aj so stravou a poistkou. Čo sa výdajov týka, tak sme všeobecne šetrili. Spanie nás dohromady stálo 0€, vždy sme totiž spali vonku, či už v stane alebo pod širákom. Stravovali sme sa všeobecne z jedla kúpeného v supermarketoch. Raňajky a obed vždy niečo rýchle /pečivo, tuniak v konzerve, prosciutto.../ a na večeru sme vždy uvarili vifonku a cestoviny s rôznymi prílohami /omáčky, tuniak, olivy, parmezán.../. 



Docela dosť sme minuli aj na pitivo, mali tam skvelé džúsiky. Samozrejmosťou bolo pivko alebo vínko k večeri. Zo začiatku sme cuckali pivko, postupne sme prešli na vínko. Na položkách ako parkovanie, poplatky a vstupné sme šetrili hodne, okrem peňazí to ušetrilo aj kopu času, keď sme nešli dovnútra do expozícií. Naopak sme vôbec nešetrili na spotrebe, buď sa človek terigá po meste s vysokou spotrebou, alebo na to mimo mesta dupe s vysokou spotrebou. Napriek tomu to vyšlo hodne ekonomicky, hlavne vďaka autu /priemer 5,5l/100km/. Takže nech nikto nevyplakáva, že sa nedá cestovať lacno aj po západe. Stačí obetovať trocha komfortu...



Hlášky & Múdrosti
Birra Moretti? Birra Moretti!

Najlepší spôsob ako si vychutnať plechovkové pivko vynašiel Krumpi. Stačí si ho večer otvoriť, polku vypiť a zbytok nechať cez noc vedľa auta. Na ránko ako stvorené!

Značka STOP = zákaz zastavenia vozidla.

Niekde zapichneš s autom mimo cesty a začneš sa vybaľovať. Zrazu niekto obďaleč preruší svoju aktivitu a rýchlo sa vyparí. Kto robí niečo nelegálne? Všetci!

Treba vychladiť vínko/pivko? Chladnička je pre debilov. Svajčiarska studnička je to pravé!



Ako vyzerá poriadny výtlk? Vidno v ňom potrubie...

Neexistuje prejazdná ulička, ktorá by nemohla byť ešte užšia.

Nekupuj si Königsbier, inak slano oľutuješ!

Značka 50 = minimálna povolená rýchlosť 2x50km/h

Taliani boli šikovní stavitelia, nikde žiadna klenba, všade šikmá veža. Ale všetko stojí.




Mapa trasy



No a na záver je tu pre otrlých link na všetky fotečky:

2016 07 26-08 09 Eurotrip - Taliansko

A na úplný záver poďakovanie našim rodičom, že nám to strpia a podporia nás. Veľká vďaka patrí hlavne p. Krumpolcovi, že nám vždy za veľmi kamarátskych podmienok požičal Oktávku!

Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Kaukaz - 5 dní po Gruzínsku autom

Kaukaz - Svaneti

Kaukaz - Arménsko